Re: OT Nejčastější dotazy k aplikaci § 9
Díky moc - odpověď na dotaz č.5 na straně 3 si odporuje s původní informací GFŘ z března, kde je striktně napsáno, že pokud denní dodávka překročí 100 tis., musí být všechny fa z toho dne v přenosu. Potvrdili mi to i telefonicky přímo na GFŘ. Já se dohádala s dodavateli a teď jsem za slepici ...
Dotaz č.11 - původní informace přenos daně pod limitem umožňuje po vzájemné dohodě, nynější informace zakazuje ...
Z toho mi vyplývá, že se budou dodávky uměle rozdělovat a DPH u železa bude i nadále obcházeno.
Daf,
právo vykládat zákon má pouze soud.
Zveřejnění odpovědí na dotazy nemá sílu zákona a je jen pouhou informací, jak bude postupovat správce daně, který je metodicky řízen.
To ovšem neznamená, že svůj názor nemůže správce daně "pružně měnit".
Jsme velkými odběrateli železa, součást našich výrobků - při místním šetření kvůli jednomu z dodavatelů babizny z FÚ prolézaly fabriku, jestli máme dost skladovacích prostor, manipulační techniku a pod. Jestli nejsme jen nějací kšeftaři. Snažím se tedy dodržovat vše, co si vymyslí ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 7. 2015 14:40
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/Nejcastejsi-dotazy-k-uplatneni-par-92f-ZDPH.pdf