Re: Ohniště u domu
Míšo,
nevím zda existuje nějaký stavební předpis, který by to upravoval. Asi neexistuje.
Ale Vám nejde o vlastní stavbu ale o důsledky této stavby tj. kouř a zápach. To v obecné rovině řeší § 1013 a násl. NOZ.
Sousedské spory řešené u soudu jsou mimořádně komplikované, dlouhé a drahé.
Hezký den!
Mrkněte na str. 27 http://www.ochrance.cz/fileadmin/user_upload/Publikace/sborniky_stanoviska/Sbornik_Odstranovani_staveb.pdf
Zdravím, myslím si že se to nijak řešit nemůže, protože když někdo kouří cigarety na balkoně vedle balkonu našeho tak s tím taky nic neuděláme, jelikož si může dělat co chce a dokavaď to není nic velkého tak to není strašidelný. Možná tady https://www.levnekrby.cz/stavebni-material/ si můžete najít něco co by zabránilo vánutí k vám na zahradu, ale nevím to jistě.
Dobrý den,
mě ten dým, ale nevane na zahradu. Vzhledem k tomu, že ohniště mají u zdi naší garáže, kde máme motorky a automobil, tak si myslím, že je nějaká ochranné pásmo od budovy a tím pádem, dým jde do domu. Nevím jak by se komukoli líbilo mít celý dům smradlavý od kouře. A není to otázka 5 minut, ale třeba půlky dne..
I přesto děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 7. 2015 7:56
Může mi někdo poradit jestli je nějaký paragraf týkající se postavení ohniště ve smyslu grilu u domu, jaká musí být vzdálenost?.. O co se mi jedná, soused si na zahradě u zdi naší garáže takový vytvořil a myslím si, že nestojí ani metr od zdi. Tudíž když si griluje vypadá jakoby nám hořela garáž a všechen dým je v domě.. Je to maličké ohniště u domu, ale myslím si, že to takto nemůže být. Má někdo podobné zkušenosti nebo ví, kde mám hledat. Děkuji Míša