Re: faktura přijatá za 0 €
Omlouvám se, vysvětlím.... dosud jsme vyráběli výlisky z dodaného materiálu - Němci nám materiál fakturovali, my jim hotové výlisky. Nyní lisujeme jiný díl, materiál si zase dodávají, ale zasílají faktury s nulovou hodnotou a my jim budeme fakturovat jen za práci (bez materiálových nákladů). Jedná se mi o to, zda tyto faktury evidovat? Dosud jsem se s tím nesetkala.... Děkuji předem za reakci.
Re: faktura přijatá za 0 €
pokud materiál zůstává vlastnictvím dodavatele, tak nejde o pořízení zboží z EU a neúčtujete ani do zásob
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2015 8:01
Dobrý den, prosím o radu - z Německa mi teď přichází faktury za materiál s nulovou hodnotou (cena výrobku je kalkulována bez materiálu). Mám tyto faktury zadat do přijatých faktur, vystavit interní doklady na Přiznání DPH z pořízení zboží ze státu EU a na Odpočet DPH... jako u běžných faktur s cenou? V Souhrnném hlášení by byl správný počet plnění a celková hodnota Kč 0,-- a také zaslat ve formátu .xml na FÚ? Děkuji Vám předem za ochotu a přeji hezký den.