Re: ukončení prac.poměru
Odpracovat si zbytek nemůžete, protože účinnost organizační změny už nastala, zřejmě bylo vaše pracovní místo zrušeno.
Pokud jste neprohlásil, že na prodloužení PP netrváte, PP bude prodloužen o 20 dnů po ukončení nemoci, během té doby bude dána překážka na straně zaměstnavatele. Odstupné vám bude vyplaceno v nejbližším výplatním termínu po ukončení PP.
Nemělo by se prodlužovat spíše o tu část výpovědní doby, která nebyla vyčerpána?
Protože Váš zaměstnavatel zřejmě neví, že se v tomto případě Váš pracovní poměr prodlužuje, doporučuji ozvat se mu písemně, aby mohl záležitost nastudovat a nevystavoval zápočtový list. Protože Vám zaměstnavatel nepřiděluje práci, mělo by vám toto období být proplaceno průměrem.
Ano, děkuji, špatně jsem si dotaz přečetla.
Pokud tazatel neprohlásil, že na prodloužení PP netrvá, po 20 dnech nemoci, která přesáhla "konec" PP. bude PP prodloužen o tolik dnů, kolik se PN kryla s výpovědní dobou (předpokládám, že se jednalo o 1 PN, která začala během výpovědní doby a skončila zmiňovaných 20 dnů po skončení výpovědní doby).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2015 13:49
Poradte prosím co dělat.
Dostal jsem výpověd pro nadbytečnost.Po měsíci jsem onemocněl a nemoc trvala o 20 dní déle než měl být konec pracovního poměru.Po ukončení neschopenky jsem přišel do zaměstnání ,že si odpracuji zbytek.Bylo mi bráněno něco dělat a také mi řekli,že již nejsem zaměstnancem a že zápočtový list dostanu za týden.