Re: potvrzení zaměstnavatele pro výživné
Zdravotní a sociální už chápu, tam bude za zaměstnance.
Co ale nevím je zda na řádek 15 čistá mzda patří opravdu čistá mzda nebo částka vyplacená, tedy včetně danového bonusu,.
Ve mzdovém listě mám čistá mzda bez bonusu a doplatek je částka s bonusem. Nevím který údaj jim mám uvést
Děkuji
Ještě poslední dotaz, potvrzení chtějí za poslední dva roky ale na jednu stranu se vejde jen 6 měsíců, udělám tedy 4 listy kde to vše rozepíšu, mám na každý list udělat na řádek 16 průmer nebo pak nějak udělat průměr za celé období na další list?
děkuji
Tak si listy nakopírujte, než to začnete vyplňovat, průměr bych uvedla za celé období, tedy za ty dva roky.
Když tam nebude soudu něco sedět, oni se ozvou, nebojte.
Vezměte si k ruce mzdový list za příslušné období a kolonky vyplňte přesně podle položek na mzdovém listu. Záloha na daň se bere ta záloha, která byla odvedena. Zam-nec má nulu, tak napíšete nula.
Pojistné vyplníte jen za zaměstnance.
Čistá mzda je čistá mzda, nikoliv částka k výplatě.
Už z toho, že je záloha na daň z příjmů nula soud pozná, že čerpá daňové bonusy, ty se opravdu do příjmů nepočítají. Mějte dobře hrubou mzdu, skutečné odvody a čistou mzdu. pak tam možná najdete (to je ale asi jak který soud) kolonky na čerpání neplaceného volna, dovolené, nemoci.
jak píšu - když to soudu nebude stačit, ozvou se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 7. 2015 10:55
Dobrý den, moc prosím o radu, vyplnuji poprvé potvrzení zaměstnavatele o výdělku pro účely určení výživného.
Nevím si rady u položky 12 záloha na daň z příjmu FO, paní má přes slevou dan 3015 Kč, sleva 2070 a dálě dvě děti, co tam vyplním? částku před slevou nebo nulu když má danový bonus?
Dále řádek 13 a 14 pojistné, vypluni jen částku za zaměstnance nebo celkově?
Moc děkuji, nedostala jsem k tomu žádné pokyny.