Re: Převedení na jinou práci-výpověd
Výborně, že jste se ozvala zrovna vy.Včera jste mi odpovídala na můj dotaz, ohledně nemoci ve výpovědi a její neakceptace zaměstnavatelem.
Je to tedy tak,že nemusím aktivně žádat zaměstnavatele o přidělení práce a ani jinak reagovat.A zaměstnavatel by mi měl proplatit tuto dobu?A pokud nebudu souhlasit,nemůže mě převést na jinou práci?
A vůbec tedy nezáleží na tom, z jakého důvodu by se převedení mělo uskutečnit? Co kdyby to vůbec s výpovědí nesouviselo?
>>>Opět poprosím o radu zdejší znalé.
>>>Mám výpověd pro nadbytečnost,mohou mě převést na
>>>jinou
>>>práci nebo s tím musím souhlasit.
>>Se změnou musíte souhlasit.
>
>A vůbec tedy nezáleží na tom, z jakého důvodu by se
>převedení mělo uskutečnit? Co kdyby to vůbec s výpovědí
>nesouviselo?
Ne, protože tazatel je/bude na překážce (jedná se o prodloužení PP v důsledku nemoci, která trvala ke dni jeho skončení) a nemusí se ani zdržovat na pracovišti zaměstnavatele.
>
No to asi v návaznosti na to, že on je v domnění, že pracovní poměr skončil. Tedy ho upozornit, že prac. poměr trvá , vy žádáte přidělení práce a on by vás měl nechat doma na překážkách v práci z jeho strany. Osobně bych ho písemně vyzvala . Myslím, že tím nic nezkazíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 7. 2015 13:48
Opět poprosím o radu zdejší znalé.
Mám výpověd pro nadbytečnost,mohou mě převést na jinou práci nebo s tím musím souhlasit.