Re: exekuce
Děkuji moc za rychlou odpověď :) V evidenci exekucí je tabulka i pro druh a počet vyživovanýc osob, jde tam zadat malže/ka, dítě a ostatní a jde tam zadat od kdy se mohou uplatnit. On ten seznam má prázdný. Nevím v čem je problém, ale hlavně že mu strhnu správnou částku. Opravdu ještě jednou moc děkuju a hezký zbytek dne.
Re: exekuce
Tak to nevím, v čem by mohl být problém, ale doporučuji zkontaktovat tvůrce programu a nahlásit chybu. A pokud ještě nemáte nabytí právní moci tady k tomu exepříkazu, tak srážky nebudete odesílat, ale budete je zatím deponovat. A pozor, ty nezabavitelné částky a hranice, nad kterou se sráží bez omezení, se každý rok mění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 7. 2015 15:54
Dobrý den,
poprvé máme zaměstnance s exekucí a já se se svým výpočtem neshodnu s naším účetním programem, proto moc prosím o pomoc. Jedná se o svobodného muže, myslím, že asi platí alimenty na dítě, ale není schopen mi tuto skutečnost doložit (oficiálně nám to ani neřekl). Takže podle mě je jeho nezabavitelná částka 6118Kč, čistá mzda 8620Kč, rozdíl 8620-6118=2502Kč, z toho 1/3 je 834Kč. V Exekučním příkazu je uvedeno, že se jedná o přednostní pohledávku, tudíž mu máme strhnout 2x834Kč=1668Kč. Program DUEL to spočítal jako 0,-.
Vím, že pro mzdové účetní to je směšně jednoduchý dotaz, ale naše firmička si veškerou agendu zpracovává sama a exekuci máme opravdu poprvé.