Odevzdání přiznání z převodu nemovitosti

• (neregistrovaný)

28. 7. 2015 8:47

Dobrý den,

veškerá přiznání jako DPH, DPPO vystvuji přes účetní program a odesílám ve formátu XML přes datové schránky.

Některá přiznání přes EPO, kde je možné si jej uložit v XML.

Nyní však potřebuji vyhotovit a odeslat přiznání z převodu nemovitosti. V účetním programu to nejde, na EPO toto přiznání v nabídce není.

Na stránkách veřejné správy jsem našla nějaký interaktivní formulář daňového přiznání, který jsem takto vyplnila. Teď nevím jak uložit a odeslat. Prosím o radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 7. 2015 8:53

alli (neregistrovaný)

Re: odevzdání přiznání z převodu nemovit
      daň z převodu nemovitostí nebo nabytí? kdy došlo k právním účinkům vkladu?

• 28. 7. 2015 9:04

Jana K. (neregistrovaný)

Daň z převodu nemovitosti dle KS o převodu vlastnického práva k nemovitým věcem. Vklad do katastru nemovitostní měl právní účinky k 22.4.2015, takže do 31.7. musíme odevzdat a zaplatit daň. Můžete mi poradit kde vyplnit, či v jakém formátu a jak odeslat?

• 28. 7. 2015 9:13

alli (neregistrovaný)

od r. 2014 jde ale o přiznání k dani z nabytí nem. věcí dle zák. opatření Senátu o dani z nabytí nem. věcí
      zákon o dani dědické, darovací a dani z přev. nem. byl zrušen k 1.1.2014
      vyplníte přiznání
      http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5546_2.pdf?201507280917 a přílohu a pošlete s dalšími přílohami poštou nebo donesete na podatelnu

• 28. 7. 2015 11:29

Jana K. (neregistrovaný)

Díky. Pokud se jedná o nemovitost v Liberci a naše společnost má sídlo ve Středočeském kraji, na jaký fú odešlu?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).