Re: Zálohové faktury vydané
Dobrý den,
no to záleží na tom, jaký režim DPH použijete dle plnění. Pokud jde o klasické DPH, tak v momentě, kdy přijmete platbu, musíte odvést také DPH dle DUZP, tedy den přijetí zálohy.
Jestli ale půjde o režim PDP, tak z přijatých záloh se DPH neodvádí.
>Dobrý den,
>
>mám na Vás dotaz. Jsem měsíční plátce DPH a potřebuji
>k dnešnímu datu. tj. 28.7.2015 vystavit zálohovou
>fakturu. V případě, že danový doklad vystavím až cca za
>dva měsíce. Jsem povinna v zálohové faktuře vyčíslit DPH
>a zaplatit ho v rámci DPH 7/2015?
>
>Děkuji
Záleží čeho se vystavená zál.fa týká?
Pokud se nejedná o režim PDP, máte povinnost vystavit k uhrazené záloze DD na přijatou platbu, ze kterého odvedete k datu úhrady zálohy DPH FÚ. (např. datum úhrady 31.7. = odvod DPH ve zd. období 7/2015, datum úhrady 3.8.= v 8/2015)
Týká se opravy stroje, oprava bude trvat déle, min. měsíc a tak potřebuji vystavit dnes zálohovou fakturu, ale DD na přesnou částku s odečtením zálohy až v době, kdy bude oprava hotová.
Však Ano. Budete postupovat ve třech krocích:
1.) 28.7.2015 vystavíte zálohovou fakturu
2.) k datu úhrady vystavíte DD na přijatou zálohu a odečtete uhrazenou zálohu a odvedete DPH
3.) Po dokončení opravy vystavíte DD a odečtete od něj DD na přijatou zálohu. K úhradě a k odvodu DPH zbude již jen rozdíl, o který byla uhr. záloha a odvod DPH menší než je konečná cena vč. DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 7. 2015 13:40
Dobrý den,
mám na Vás dotaz. Jsem měsíční plátce DPH a potřebuji k dnešnímu datu. tj. 28.7.2015 vystavit zálohovou fakturu. V případě, že danový doklad vystavím až cca za dva měsíce. Jsem povinna v zálohové faktuře vyčíslit DPH a zaplatit ho v rámci DPH 7/2015?
Děkuji