Neoprávněný nadměrný odpočet DPH

• (neregistrovaný)

29. 7. 2015 13:30

Zjistila jsem, že jsem v 06/2015 zaúčtovala fakturu za montáž oken s klasickým 21%DPH. Dodavatel chybně vystavil fakturu, měla být v režimu přenesené daňové povinnosti. Ale to jsem si uvědomila až nyní, kdy mám podané přiznání a vyšel mi nadměrný odpočet ve výši 140 tisíc. Když jsem kontaktovala dodavatelskou firmu, tak mi bylo sděleno, že paní účetní má dovolenou a nic se neděje. Bohužel je faktura i zaplacená. Jak mohu tuto situaci napravit? Mám požadovat opravný daňový doklad a novou fakturu? Když podám dodatečné přiznání, tak mi zase nemá dodavatelská firma jak vrátit výši DPH, protože DPH údajně odvedli ....
    Děkuji za každý názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 7. 2015 13:43

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Neoprávněný nadměrný odpočet DPH
      Dodavatel udělal chybu. Ano požadovat ODD a novou správnou fakturu v režimu PDP. Jinak vy nemáte na odpočet DPH z této chybně vystavené faktury nárok
      Dodatečné přiznání k DPH (jen na rozdíly) + celý nový Výpis z evidence jako odběratel za 6/2015 je vhodné podat co nejdříve, aby Vám nenabíhaly úroky z prodlení.
      Dodavatel vám na základě vystaveného ODD vrátí 21% DPH zpět a podá dodatečné př. za 6/2015, na jehož základě dostane od FÚ již odvedené DPH zpět + podá za 6/2015 nový Výpis z evidence jako dodavatel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).