Re: první exekuce-přednostní pohledávka
Provedete srážku, kterou budete deponovat do doby, dokud neobdržíte nabytí právní moci - teprve pak peníze pošlete na uvedený účet.
Nezabavitelná částka bude 6 118+ 1529,50 = 7 648,-Kč. Předpokládám, že se nejedná o vyživované děti.
Jinak je lepší, když napíšete čistou mzdu a váš výpočet a někdo vám to tu již překontroluje.
p.Jasná děkuji jste zlatá a když vám teď písnu tu čistou mzdu ccá 10.300,--(nastoupila k nám koncem června).Děti jsou už zaop
atřené (dvě ).
deponovat = strhnout ve výplatě a nechat na účtu schované do doby než přijde nab.právní moci. omlouvám se ,ale radši pro mě polopaticky, ať něco nezvorám.
děkuji
Deponování chápete naprosto správně. Počítat něco z přibližné mzdy se mi nechce, až budete vědět přesné číslo, pak znovu podejte dotaz. Ale postup pro výpočet exekuce máte správně, takže to určitě zvládnete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 7. 2015 9:25
dobrý den, prosím vás o radu při zpracování mé první exekuce.
Dnes přišel ex.příkaz + usnesení,ale není nikde uvedeno nabytí právní moci.Mám na to počkat? První srážku provedu hned při zpracování výplat za měsíc červenec. Děti má dvě dospělé a manžela,
na manžela odečtu 1.529,--Kč a jí 6.118,-- : 3 x 2 = to strhnu?
Na co si prosím ještě dát pozor
děkuji
sa.