Re: Exekuce a změna plátce mzdy
Nastoupí zaměstnanec, srážím podle ZL a deponuji. Zároveň se nástup oznámí exekutorovi. Až exekutor pošle exekuční příkaz s uvedením aktuálního zaměstnavatele, pak se podívám, jestli se v něm nepíše, že už exekuce nabyla právní moci. Pokud ne, deponuji dál dokud nepřijde nabytí právní moci. Pokud je už exepříkazu uvedeno datum nabytí právní moci, tak odesílám.
Také to tak dělám, ale původní usnesení, kde je nabytí PM není ještě vystaveno pro současného ztele ..., nabytí PM pro současného z-tele přijde až po nějakém čase (pokud rovnou v usnesení exekutor nezohlední-dělají to různě, podle toho jak jsou rychli ..?) to je ten rozdíl - tedy jestli jsem to napsala srozumitelně
Já čekám až na exekuční příkaz, ve kterém je uvedený současný aktuální zaměstnavatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 7. 2015 10:27
dobrý den, tak se chci "pochlubit" na co jsem po létech praxe přišla dnes :-) nastoupí nový zec, ohlásím exekutorům, oni pošlou původní usnesení, kde je i nabytí právní moci a já vesele srážím dle pořadí. Dnes jsem si konečně všimla, že na stejnou exekuci znovu přišlo nabytí PM, docvaklo mi, že až nyní bych měla začít odesílat exekutorovi sražené částky, protože až v dalším nabytí PM je nabytí z důvodu změny plátce ... vy to asi víte, ale mně to došlo až dnes :-( děláte to tak, že i když máte u nového nástupu k dispozici původní usnesení s nabytím PM, tak srážíte a deponujete a čekáte na další nabytí PM pro nového plátce mzdy (pro vás) ... a teprve pak odesíláte exekutorovi ?