Re: registrace plátce DPH
Pokud dobře počítám, tak
- Obrat překročen v měsíci březnu 2015
- Povinnost podat přihlášku do 15. dubna 2015
- Plátcem DPH od 1. května 2015
- První přiznání k DPH mělo být podáno do 25. června 2015
Budete podávat řádné přiznání k DPH za květen 2015 a za červen 2015, ne dodatečné
Ohlídejte si, zda klient není povinen podávat přiznání elektronicky
U základu DPH se musíte rozhodnout (resp. klient se musí rozhodnout), zda příjmy za služby budou základem DPH + bude připočteno DPH, nebo zda za příjmy za služby budete považovat příjmy vč.DPH
Seznámila bych s možnostmi klienta a jeho písemné rozhodnutí bych si, jako externí účetní, uschovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 8. 2015 10:03
Dobrý den,prosím o radu-včera jsem zjistila,že podnikatel, kterému vedu daňovou evidenci přesáhl koncem března 2015 obrat 1000 000Kč. Bohužel mi doklady není schopen nosit kvartálně, jak jsme se dohodli,tak nevím,co dělat-ještě jsem nic takového nezažila.Máte s tím někdo nějakou zkušenost.Pokud by se mělo dělat dodatečné DPH, tak kde vezmu daň na výstupu, když prodával své služby bez ní - podniká v pohostinství.A asi si vyslouží od FÚ pokutu?Moc děkuji za vaše zkušenosti?