Poslat celou mzdu ins. správci?

• (neregistrovaný)

3. 8. 2015 11:00

Dobrý den, prosím o názory, zkušenosti. Insolvenční správkyně naší zaměstnankyně po nás chce, abychom posílali celou její mzdu na účet ins. správkyně. Z ní jí srazí 3000 pro věřitele a odměnu 1890 Kč pro sebe, zbytek pošle zaměstnankyni. Ještě jsem se s tímto postupem nesetkala, ani v usnesení soudu se nepíše, že máme celou mzdu posílat ins. správkyni, jen srážky ze mzdy jako pro přednostní pohledávku. Nezdá se mi to..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 8. 2015 11:03

jasná. (neregistrovaný)

Re: Poslat celou mzdu ins. správci?
      Tento postup bývá uplatňovám poměrně často u zaměstnanců, kteří mají souběh příjmů. Tzn. májí 2 i více zaměstnavatelů nebo pracují a zároveň pobírají důchod....Není to nic neobvyklého.

• 3. 8. 2015 11:56

Le (neregistrovaný)

Souhlasím, ale toto bývá uvedeno přímo v Usnesení soudu. Já bych se řídila Usnesením, a pokud to paní správkyně chce jinak, tak ať nechá udělat změnu v Usnesení.

• 3. 8. 2015 12:46

v

Já jsem psala jedné ins. správkyni dotaz, zda by mi mohla poslat příslušný paragraf či nějaký odkaz, kde je napsané, že můžu celou mzdu zaměstnance poslat jí a vůbec mi nepověděla, z čehož jsem usoudila, že nic takového není. A to jinak paní správkyně komunikaci po mailu vyžaduje a odpovídá skoro hned. Takže bych se řídila taky usnesením.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).