Re: spor- dodap při přechodu na paušál
No bohužel, mám takovou zkušenost, čím s prominutím blbější účetní, tím arogantnější....
Rose, kdo ve výsledku odpovídá za to dodatečné daňové přiznání 2014 a potažmo za nepodané dodatečné 2013?
Pokud je Vaše kolegyně taksi jistá, proč Vám neukáže přesně na § podle kterého to dělala?
Kreativita v daních bez podložení zákonného postupu se těžce nevyplácí.
A co šéf, který musel tento nesprávný postup schválit ?
děkuji za názory...odpovídá samozřejmě majitel FO, ale kolegyně je velmi arogantní, tak jí nechávám, ať si to pak zodpoví. Já jen chci být připravená, že mi opravdu nic neuteklo, až to praskne.....nemluvě o tom, že když to takto vypočítala, tak už jen číselně je to pro nás nevýhodné, nemluvě o tom, že je to špatně,ach jo. ale psali, že lidé v horku blbnou o:)))
Re: OT: spor - dodap při přechodu
OT: Tak si říkám, co bych udělala se zaměstnancem, který by zpracoval chybně podklady pro DP z důvodu neznalosti ZDP. A co bych udělala se zaměstnancem, který by o chybně zpracovaných podkladech věděl a nechal by to být s tím, že by mu bylo jedno, že jeho zaměstnavatel přijde o klienta a ještě bude platit náhradu škody.
pro upřesnění - jedná se o FO a nejsme účetní firma, je to jen o tom výběru lidí....ale myslím, že jsme se dostali někde jinde, o to v dotazu vůbec nešlo, myslím, že si s tím "šéf" poradí už sám. O tom, že to není dobře ví. Každopádně děkuji za vyjádření k přechodu na paušál, jen jsem si nebyla jistá, jestli mi něco neuteklo.....hezký letní den
Proto sem se ptala, kdo je zodpovědný.
Bohužel často si majitel myslí, že na daních není nic složitého a tak se i chová. Zdá se mu to pro ten okamžik výhodnější, a tak neřeší, že to nemusí být v konečném důsledku pro něj dobře.
Ale stejně bych ho znovu na to upozornila, ať se to jednou nesveze na Vás.
Svatá pravda, ze všeho mi nejvíce vadí reakce klienta "ale to byste měla vědět". Jak mu mám vysvětlit, že žádný daňový poradce neví všechno hned a oblast daní a účetnictví je strašně široká a potřebuji si danou problematiku podrobně nastudovat a dohledat výklady zákona, rozhodnutí soudu atd. Jak odpovídáte klientovy vy, pokud s tím máte zkušenost? Děkuji
Jeden klient mi povídal, že jsem prý od toho, abych vymyslela, jak neplatit žádné nebo jen minimální daně (zda legálně nebo nelegálně, to mu bylo jedno), že ty faktury si do programu může naťukat sám, zmáčknout čudlík a vyjede mu přiznání. Na to jsem odpověděla "teď Vám nerozumím". Klient telefonát hned ukončil. To se stalo, když zaměstnanec končil pracovní poměr a proplácela se mu dovolená, na což jsem zaměstnavatele upozornila, že bude muset proplatit. Poté, co jsem mu poslala výplatní pásky, se mu to nelíbilo, a měla jsem mu prý navrhnout, že zaměstnanec jakoby dovolenou poslední měsíc vyčerpá. Zaměstnavatel mu ty peníze prý vyplatí "na ruku", o tu dovolenou zaměstnanec nepřijde, jen to neodvede státu. S tím jsem zásadně nesouhlasila, od té doby volá kolegovi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2015 10:50
Dobrý den, prosím, pomůžete mi? Při přechodu na paušál v r. 2014 jsem zároveň udělala zároveň s dap/2014 i dodatečné za rok 2013 a dodanila závazky a pohledávky v úpravách dle §23. Dala jsem ke schválení šéfovi, a až teď jsem se dozvěděla, že kolegyně, která mne zastupovala během dovolené to přiznání předělala s tím, že tak je to pro klienta lepší. Udělala to ale tak, že veškeré příjmy dle §7 , které uvedla v dap/2013 připočetla do příjmů dle §7, které uváděla v roce 2014 a k tomu vypočítala už jen výdaje paušálem 60%, a na FÚ zaslala dodap/2014 s těmito čísly. S tímto jsem se ještě nesetkala a marně hledám, jestli je tento postup také možný. Kolegyně dost arogantně odvětila, že to možné je, ať si to najdu.....tak hledám ? z FÚ zatím nikdo nevolal.....děkuji moc