Re: Neschopnost výkonu práce-služební zá
nemusí ? a když tedy nemusí a závodní lékař ho nechce uznat práce schopným, co s ním bude zaměstnavatel dělat ?
Re: Neschopnost výkonu práce-služební zá
děkuji za váš odkaz i za další odpověď. Odkaz mi velmi pomohl, s odpovědí souhlasím, ano, nejdříve ho přeřadit na jinou práci a pokud takové místo není, dát výpověď. Měla jsem do dotazu uvést,že se tak postupuje, pokud není jiné vhodné místo. Nicméně potřebovala jsem vědět, jestli je nějaký rozdíl mezi situací dle ZP a dle služ.zákona, setkala jsem se totiž se stanoviskem jednoho vedoucího, že ve věznici v případě, že lékař neuzná dozorce služby schopného, "musí ihned ukončit služební poměr". No,nemusí,jak díky vám vím. Ještě jednou moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2015 11:45
Dobrý den, je tu někdo, kdo se vyzná ve služebním zákoně? Prosila bych radu. V zaměstnání, které se řídí ZP, musí zaměstnavatel zaměstnanci, kterého "závodní lékař" uznal neschopným dále dlouhodobě vykonávat práci, dát zaměstnanci výpověď podle §52 e) ZP a po výpovědní dobu ho buď přeřadit na jinou práci, kterou vykonávat může nebo ho nechat doma na překážkách. Jak je toto v případě např. vězeňské služby, kdy nejde o pracovní poměr, ale o služební ? Moc děkuji kompetentnímu a znalému za odpověď.