Re: Neplacene volno po MD
Možnost dopisu
název a sídlo zaměstnavatele
Věc: Žádost o poskytnutí neplaceného volna
Žádám o poskytnutí neplaceného pracovního volna z důvodu péče o své nezletilé díte, a to v časovém rozsahu od 14.8.2015 do 31.8.2015.
Prohlašuji, že splňuji podmínky celodenní osobní a řádné péče alespoň o jedno dítě do 7 let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku, stanovené v § 3 odst. 8 písm. c) zákona č. 592/1992 Sb., o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění, ve znění pozdějších předpisů.
datum, místo a podpis žadatele
.............
Stačí si do google zadat žádost o neplacené volno
http://www.aperio.cz/poradna/29686
Ani nemá povinnost vám jakkoliv odpovídat. Netuším, co si právník od písemné formy slibuje.
Na druhou stranu tady byl před časem odkaz za rozsudek, týkající se stejného problému, žádala o nepl.volno po rodičovské, nebylo povoleno, nepřišla do práce, dali jí neomluvenou absenci a zrušení poměru, dala to k soudu a soud nepochopitelně rozhodl, že měla to nepl. volno dostat, protože šlo o péči o dítě a blabla. Tady jsme se divili, kde soud sebral tu povinnost dát nepl. volno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2015 14:21
Nevim jak zformulovat dopis. 13.8.my konci mat.dov. Osobne jsem byla ve firme zeptat se zda by my nevyhoveli, rekli at se zaridim a musim nastoupit. Nemam kam dat dite skolka se otvira az 1.9. Obratila jsem se na pravnika ten poradil pis. formou. Prosim pomozte mi dat dohromady dopis je to akutni. Dekuji.