Provoz hospody

  • (neregistrovaný)

    4. 8. 2015 14:21

    Dobrý den,

    prosím poradíte mi ? začala jsem ted od července provozovat malou mistni hospudku, bez kuchyne, pouze pivo limo alkohol.
    zivnost mam na hostinskou činnost, tak bych videla, že bych mohla mít paušál 80%. Ale ted tady pročítám i jiné info ohledně koncese na prodej lihu atd...., tu asi stejne nemám. musím nějak řešit při prodeji alkoholu ?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2015 15:21

      ZuzkaK (neregistrovaný)

      Re: Provoz hospody
      Koncesi na prodej lihovin potřebuje každý obchodník bez rozdílu velikosti, který prodává jakýmikoliv způsobem lihoviny a dále každý, kdo v rámci hostinské činnosti prodává lihoviny spotřebitelům. Typicky se jedná o všechny velkoobchodníky s alkoholem, ať už malé nebo velké, dále o všechny, kdo prodává alkohol maloobchodně - tj. všechny prodejny potravin, večerky, benzínky, a další. Koncese se samozřejmě také vztahuje na všechny restaurace, hospody, bary a jiné podobné podniky, které prodávají lihoviny spotřebitelům.

    • 4. 8. 2015 15:45

      SonaS (neregistrovaný)

      Re: Provoz hospody
      děkuji za odpově'd, ¨ted jsem koukala, vyřídí jednoduše živnosták. Jen jeste jeden dotaz a to asi nebudu moci využívat paušál 80% na prodej alkoholu, jelikož to tím pádem není živnost řemeslná...,je to tak ? Musím bud rozdělit příjmy nebo vest DE, ze ?

    • 4. 8. 2015 15:55

      xJ (neregistrovaný)

      Re: Provoz hospody
      http://www.jakpodnikat.cz/pausalni-vydaje-procentem.php

      http://www.penize.cz/dan-z-prijmu-fyzickych-osob/297866-danove-priznani-a-vydajove-pausaly-pravidla-a-uskali-pro-letosni-rok

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).