Moc prosím dovolená mezi PPM a RD

• (neregistrovaný)

5. 8. 2015 22:19

Dobrý den, prosím o radu, zaměstnavatel mi nechce proplatit dovolenou za rok 2014, kterou jsem měla čerpat mezi PPM a RD, pořád říkal že je čas a ted když už beru RD tak už je zase prý pozdě, měla jsem si prý podat žádost. Je možnost, že by mi ji proplatil, když jsem ted podruhé těhotná, tzn. mezi další PPM a RD? Jinak jsem byla od 1.6.2014-1.9.2014 na neschopence, dál následovala PPM půl roku a pak RD.Děkuju moc za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 8. 2015 22:38

RenataH (neregistrovaný)

Re: moc prosím dovolená mezi PPM a RD
      opravdu jste měla písemně požádat, ale ne o proplacení, ale o čerpání dovolené, dovolená se proplácí pouze při ukončení PP. Než vám skončí MD (PPM), písemně požádejte o čerpání dovolené bezprostředně po skončení mateřské dovolené. Bude čerpat nejdříve dovolenou z roku 2014, pak z r.2015 a i tu z r.2016.

• 5. 8. 2015 23:05

VH

Proboha proč písemně? Které ustanovení kterého zákona tak stanoví?
      Tazatelce: stačí ústně, ale prokazatelně.

• 5. 8. 2015 23:12

RenataH (neregistrovaný)

Proč písemně, protože z dotazu je zjevné, že zaměstnavateli to ústně nestačí. Kdyby stačilo, nechal by jí čerpat dovolenou mezi MD a RD. Když on řekne, že si měla podat žádost, tak asi myslí, že si měla podat písemnou žádost. To, že to zákon nestanoví, je sice hezké, ale praxe je leckdy jiná.

• 6. 8. 2015 8:18

xJ (neregistrovaný)

Stačí ústně, ale prokazatelně- co si pod pojmem ústně a prokazatelně můžeme představit? Třeba svědka, který až půjde do tuhého z obav řekne, že nic neslyšel?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).