Re: předn.exekuce- návrh na zahájení ins
A on Vám to určitě písemně se zdůvodněním nedá. Určitě srážejte a deponujte. V zákoně je, že exekuci lze nařídit, nelze ji však provést. Přičemž nařízením se rozumí srážení, provedením se rozumí odesílání exekutorovi. Takže lze nařídit (tj. lze srážet), ale nelze provést (tj. nelze odesílat). Až bude insolvence schválená, tak ať on sám rozhodne, co se sraženými penězi, jestli je zaměstnanci vrátit nebo jestli je vezme on na uhrazení dluhů.
Pokud by nebyla ins. schválená, tak by exekutor ty peníze chtěl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 8. 2015 11:35
dobrý den, prosím znovu navazuji na nešťastný dotaz ze začátku týdne.
takže přišel mi exek.příkaz a usnesení na přednost.pohledávku -zatím bez nabytí plné moci.Po hovoru s exek.úřadem mám strhnout a deponovat než se rozhodne co dál.Pak jsem tedy zjistila že paní podala v květnu (paní k nám nastoupila koncem letošního června)žádost o insolvenci a teprve dnes mi od ní přišlo usnesení o návrhu zahájení insol.řízení.I tak se všude dočítám (snažím se nastudovat - má první exekuce)že mám přesto strhnou a nechat jak jsem psala výše na učtu firmy než se rozhodne.Jenže volal insol.správce, že v žádném případě nemůžu strhávat že je to proti zákonu.Ale všude se dočítám i v poučení postupu plátce že strhávat a deponovat do rozhodnutí.
Vím že když strhnu paní částku bude volat proč.
děkuji všem za radu
sa.