Re: exekuce - srážky ze mzdy
Základní informace k tomu, jak postupovat u srážení exekucí se dají
vyčíst z internetu, případně např. v publikaci Abeceda mzdové účetní jsou taky uvedeny pro mě velmi srozumitelně. Bez toho, aniž bych si nastudovala, jak s exekucemi pracovat, bych si netroufla srážet.
Děkuji za odpověď: pro pani Jasnou-z FÚ je to nepřednostní (FÚ nařizuje daňovou exekuci srážkami ze mzdy), já právě potřebuji vědět,zda mohu srážet dvě nepřednostní pohledávky,nebo rozdělit jednu třetinu na tyto dvě,ovšem exekucí má více). Teď vím,že mohu srážet jen jednu třetinu,ale to mám na FÚ napsat,že jsem jim poslala jednu srážku neoprávněně,a že budu srážet po uhrazení té první exekuce(ta dělá přes 1 milion). Moc děkuji pani Jasné.
Na internet se hned podívám. Děkuji
>>>pani Jasné.
>>>Na internet se hned podívám. Děkuji
>>
>>Daňová exekuce je ale přednostní pohledávkou, Vám
>>chtěla paní jasná říct.
>
>Zbytečně se plašíte, srážíte to dobře. Pokud první
>exekuce byla nepřednostní a na tu jste srážela a nyní
>jste začala srážet i na exekuci pro FÚ, tak je to v
>pořádku, protože exekuce pro FÚ je přednostní.
Ani nevíte, jak jste mi pomohly. Děkuji Vám moc,moc. Mějte se hezky. Hezký den. J.P.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 8. 2015 1:03
Dobrý den, prosím o radu ohledně srážení exekuce ze mzdy.
Co jsem si zde přečetla,zjistila jsem,že jsem prováděla srážky špatně.
Zaměstnanec má ěkolik exekucí, do min.měsíce měl přednostní
a nepřednostní exekuci. Přednostní(výživné)byla již uhrazena a mezitím se ozvali z FÚ,kdy začneme srážet exekuci jejich. Já jsem tedy
posílala jednu třetinu na exekuci nepřednostní (posílám již 2 roky) a druhou třetinu(také nepřednostní ) jsem začala posílat na FÚ(poslala jsem ji 1x). V diskusním foru jsem se dočetla, že mohu posílat pouze jednu třetinu, tak nevím co mám teď dělat. Posílat jednu třetinu na starou exekuci a dvě třetiny nechávat zaměstnanci a na FÚ "něco napsat"? Ještě vám prosím zašlu můj výpočet:
čistá mzda 10 913,- (mzdana zkr.prac.úvazek+část.inv.důchod)
nezabavitel.č. 6 118,- (rozvedený,děti již dospělé)
zbývá z čisté mzdy 4 795,- z toho jedna třetina 1 598,-
poslala jsem 1 598,- na starou exekuci a 1598,- na FÚ,
zaměstnanec s tím souhlasil, protože dokud to nezaplatí na FÚ mu rostou penalizační poplatky. Teď budu čekat na každou radu,děkuji.
J.P.