Re: Neuplatněná sleva na manželku-dod.po
>Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnavatel mi při ročním
>zúčtování neuplatnil slevu na manželku a vrátil mi
>pouze 75,- Kč.
Víte proč? Uvedl jste ji na 4.straně Prohlášení poplatníka daně?
>Nyní si zpracovávám daňové přiznání, aby mi peníze
>vrátili, ale nevím, do jakého řádku mám napsat ten
>doplatek ze zúčtování ve výši 75,- Kč.
O tento doplatek snížíte částku, uvedenou v řádku 84 DP (4.strana)
Příklad:
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/priklady-vyplneni-opozdeneho-radneho-dp-a-dodatecneho-dp.pdf
>Dále bych potřeboval poradit, jak je to s daňovým
>bonusem. Na potvrzení o zdanitelných příjmech mám úhrn
>vyplacených měsíčních daňových bonusů 0.
>Při vyplňování daň.přiznání mi ale na řádku č. 75
>vychází rozdíl 5.892,- Kč (řádek 72 - 40.212,- a řádek 73
>- 34.320,- Kč). Mám tento rozdíl na řádek 75 uvést
>nebo mám napsat 0.
V DP Vám daňové zvýhodnění na děti / bonusy na děti / při uplatnění slevy na manželku musí vyjít jinak, než v zaměstnání. Pokud vyplňujete v EPO, tak si zadejte kontroly a údaje ručně nepřepisujte ( = uveďte rozdíl, ne nulu)
>Moc děkuji za radu
>Michal
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 8. 2015 22:26
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnavatel mi při ročním zúčtování neuplatnil slevu na manželku a vrátil mi pouze 75,- Kč.
Nyní si zpracovávám daňové přiznání, aby mi peníze vrátili, ale nevím, do jakého řádku mám napsat ten doplatek ze zúčtování ve výši 75,- Kč.
Dále bych potřeboval poradit, jak je to s daňovým bonusem. Na potvrzení o zdanitelných příjmech mám úhrn vyplacených měsíčních daňových bonusů 0.
Při vyplňování daň.přiznání mi ale na řádku č. 75 vychází rozdíl 5.892,- Kč (řádek 72 - 40.212,- a řádek 73 - 34.320,- Kč). Mám tento rozdíl na řádek 75 uvést nebo mám napsat 0.
Moc děkuji za radu
Michal