Re: Výpočet srážek
>>>Ještě jednou zdravím, psala jsem dotaz ohledně
>>>exekuce
>>>na výživné, informace již mám, ale nevím si rady s
>>>výpočtem.
>>>Zaměstnanci budu srážet exekuci na výživné (i když je
>>>nejnovější), a další došlé podle pořadí (bez ohledu
>>>na
>>>přednostní či nepřednostní, které jsem už srážela
>>>dříve).
>>>Ale teď je tu ten kámen úrazu.......na výživné při
>>>výpočtu zohledňuji nezabavitelnou částku jen na
>>>zaměstnance, ale u ostatních exekucí nezabavitelná
>>>částka je
>>>včetně jedné vyživované osoby.
>>>Jestli se tu najde nějaká chytrá hlavička,
>>>zaměstnanec
>>>má čistou mzdu 8.188,- kč, a poradí mi jak vypočítat
>>>správně srážky, budu moc ráda, jeden exekutor mi
>>>dýchá
>>>na záda, bojím se chybky. Díky, díky, díky
>>
>>Vím, že někdo to takto počítá. Vyšlo by 690 na
>>výživné
>>a 180 na exekuci.
>>
>>Já si myslím, že se má dělat jen jeden výpočet, kde
>>se
>>dítě buď uplatní nebo neuplatní. Je-li výživné
>>exekučně, tak neuplatní.
>>Poslala bych 690 na exekuci a 690 na
>výživné.
No a právě to je ten kámen úrazu, na výživné neuplatní, ale na ostatní exekuce se započítat musí. Co jsem konzultovala se dvěma kolegyněmi, obě se shodují na tom, že by nejprve provedly výpočet jen na výživné, tudíž s nezabavitelnou částkou pouze na zaměstnance, poté vypočítanou částku odečíst od čisté mzdy z této ponížené čisté mzdy spočítat srážky na ostatní exekuce s již nezabavitelnou částkou jak na zaměstnance, tak i na vyživované dítě. Je to šíleně kostrbaté, ale taky jinou možnost nevidím :-(
>
>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1206798
>>>>Ale teď je tu ten kámen úrazu.......na výživné při
>>>>výpočtu zohledňuji nezabavitelnou částku jen na
>>>>zaměstnance, ale u ostatních exekucí nezabavitelná
>>>>částka je
>>>>včetně jedné vyživované osoby.
>>>>Jestli se tu najde nějaká chytrá hlavička,
>>>>zaměstnanec
>>>>má čistou mzdu 8.188,- kč, a poradí mi jak vypočítat
>>>>správně srážky, budu moc ráda, jeden exekutor mi
>>>>dýchá
>>>>na záda, bojím se chybky. Díky, díky, díky
>>>
>>>Vím, že někdo to takto počítá. Vyšlo by 690 na
>>>výživné
>>>a 180 na exekuci.
>>>
>>>Já si myslím, že se má dělat jen jeden výpočet, kde
>>>se
>>>dítě buď uplatní nebo neuplatní. Je-li výživné
>>>exekučně, tak neuplatní.
>>>Poslala bych 690 na exekuci a 690 na
>>výživné.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1206798
>No a právě to je ten kámen úrazu, na výživné
>neuplatní, ale na ostatní exekuce se započítat musí. Co jsem
>konzultovala se dvěma kolegyněmi, obě se shodují na tom,
>že by nejprve provedly výpočet jen na výživné, tudíž s
>nezabavitelnou částkou pouze na zaměstnance, poté
>vypočítanou částku odečíst od čisté mzdy z této ponížené
>čisté mzdy spočítat srážky na ostatní exekuce s již
>nezabavitelnou částkou jak na zaměstnance, tak i na
>vyživované dítě. Je to šíleně kostrbaté, ale taky jinou
>možnost nevidím :-(
Kámen úrazu je v tom, že Vy si nedáte poradit a Vaše kolegyně nemají pravdu. Pokud je exekučně vymáhané výživné, tak to dítě nemůžete započítat jako vyživovanou osobu. Zjistíte jednu jedinou nezabavitelnou částku a s ní pak pracujete dál. Provedete jeden výpočet - 1. třetina půjde ve prospěch nejstarší exekuce a 2. třetina ve prospěch výživného.
Exekuce jsou dříve došlé. Teď do toho vlítla ta exekuce výživného. Hledala jsem kde se dalo a to info o nezabavitelných částkách (jiná při exe na výživné a jiná na ostatní) je ze zdroje Práce a mzda Ing. V.Sobotková, lektoroval JUDr. B.Šubrt. Nechci udělat chybu, aby mě nenapadl exekutor pro špatný výpočet, ale samozřejmě i zaměstnanec, že jsem mu nezohlednila dítě :-(
Pokud to takto opravdu radí, pak je to podle mého názoru špatně. Nelze pro výpočet exekuční srážky výživného to dítě jako vyživovanou osobu nezapočítat a pro výpočet exekuční srážky jiné to dítě jako vyživovanou osobu započítat.
Jestliže má exekuční srážku výživného, pak to dítě jako vyživovanou osobu nezapočítáte a provedete pouze jeden výpočet. První třetina bude určena pro nejstarší exekuci a druhá třetina pro to výživné.
OK, lidičky děkuji vám všem včetně třem tečkám, jdu do toho, žádné zvýhodnění dítětem, jeden výpočet pro všechny exekuce a jelikož je v nich i výživné, tak bez zohlednění vyživované osoby. Až uhradí dlužné výživné a bude opět hradit jen běžné výživné určené soudem, potom opět dítě mohu zvýhodnit. Díky, díky, mějte se fajnově
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 8. 2015 11:29
Ještě jednou zdravím, psala jsem dotaz ohledně exekuce na výživné, informace již mám, ale nevím si rady s výpočtem.
Zaměstnanci budu srážet exekuci na výživné (i když je nejnovější), a další došlé podle pořadí (bez ohledu na přednostní či nepřednostní, které jsem už srážela dříve).
Ale teď je tu ten kámen úrazu.......na výživné při výpočtu zohledňuji nezabavitelnou částku jen na zaměstnance, ale u ostatních exekucí nezabavitelná částka je včetně jedné vyživované osoby.
Jestli se tu najde nějaká chytrá hlavička, zaměstnanec má čistou mzdu 8.188,- kč, a poradí mi jak vypočítat správně srážky, budu moc ráda, jeden exekutor mi dýchá na záda, bojím se chybky. Díky, díky, díky