Re: Náplň kontrolního hlášení
Nejlépe to uvidíte přímo ve formuláři
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/Formular-kontrolniho-hlaseni.pdf
V podstatě by se dalo říci, že co jedno plnění, to jeden řádek kontrolního hlášení. Pokud bude na dokladu plnění, spadající do více režimů, tak i více řádků. Plnění - zjednodušené daňové doklady se budou uvádět kumulativně.
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/predbezne-informace-k-vyplneni-kontrolniho-hlaseni.pdf
Děkuju za informace. Uvedené jsem už dávno našla, ale nerozumím a jsem vrcholně zhnusena tím katastrofálním množstvím složitých výkazů a formulářů. Poctivé firmy to jen zatíží a otráví a nepoctiví na to budou zase kašlat protože vymahatelnost zákonů je u nás nikoli na nule, ale zdá se mi že rovnou v mínusu.
Čemu nerozumíte? Formuláři Kontrolní hlášení?
Je tam jen o něco málo víc údajů, než které musí plátci DPH evidovat již v současné době.
ZDPH § 100 Evidence pro účely daně z přidané hodnoty
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2015 10:34
Dobrý den.
Vím, že je ještě brzo (pro účetní) , ale nemá někdo rozebrané jak se bude plnit kontrolní hlášení? Myslím z hlediska toho jak se plní přiznání DPH. Dá se říct, že ty jednotlivé věty se naplní obsahem některého řádku z přiznání, nebo se musí vybírat i z těch řádků? Přiznám se, že s paragrafy si moc netykám a nejsem účetní. Našla jsem nějaké informace na webu, ale byly dost staré - ještě z doby než MF vydalo
strukturu hlášení.
Stálé zdraví přeju a lepší počasí.