Re: Faktura ze Slovenska - DPH?
Záleží zda chcete platit za zboží navíc 20% sk daň anebo bez daně a reverse charge.. třeba si to neuvědomili, rozhodně já bych se zeptala, proč takto fakturovali a poprosila, zda by mohli opravit.
Re: Faktura ze Slovenska - DPH?
ted jsem se ještě dívala že to zboží je použito jako reklamní předmět s hodnotou víc než 500 kč, tak to stejně půjde vše do nedaňových nákladů i stím DPH(na513), že? moc děkuji za reakci, alespoň vím, jak postupovat, kdyby to reklamní předmět nebyl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2015 15:05
Dobrý den, dostali jsme fakturu na zboží ze Slovenska (DIČ SK je platné, ověřeno ve Vies), faktura je v Kč a je tam uvedeno a vypočteno i DPH 20%, není to nějaká chyba? Co prosím s tím DPH? Měla jsem už jiné faktury ze slovenska, ale v EUR bez DPH a tam jsem vždy udělala samovyměření a zařadila do správných řádků přiznání, ale s tímto si nevím rady. Moc děkuji za reakce.