Re: Exekuce
To by mne zajímalo, v kterém zákoně jste se dočetla, že s ním to dítě musí žít ve společné domácnosti. Neplete si to s daňovým zvýhodněním na dítě?
V 595/2006 Sb. se píše:
"....a jedné čtvrtiny nezabavitelné částky na každou osobu, které je povinen poskytovat výživné."
Re: Exekuce
Na výživné exekuce není, platí si ho sám, exekuce je na jinou pohledávku, uplatňuji jednu čtvrtinu nezabavitelné částky na dítě, ale chtěla jsem se ujistit, jestli je to správně. Už jsem si kolem toho tolik přečetla, že v tom mám tak trochu zmatek.
Moc děkuji......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 8. 2015 7:32
Dobré ránko přeji a prosím o radu, kdo se vyzná.
Mám na zaměstnance exekuční příkaz- přednostní pohledávka, platí ze mzdy výživné na jedno dítě poštovní poukázkou, nemám s ním
sepsánu žádnou dohodu o srážkách ze mzdy. Nevím jak mám výživné zohlednit při výpočtu nezabavitelné částky, v zákoně jsem vyčetla, že uplatnit vyživovací povinnost můžu na dítě, které s ním žije ve společné domácnosti.
Zkuste mi prosím poradit, kdo už má s tímto nějaké zkušenosti