Ahoj,
od 1.12.2009 do 31.12.2009 jsem mela OSVC jako vedlejsi prijem. Ke 31.12.2009 mam preruseni OSVC na 2 roky. Predtim jsem byla platce DPH. Dnes 6.9.2010 jsem dostala doporucene psani z FU Prahy 5, ze mam podavat kvartalne priznani k DPH, i kdyz mam OSVC prerusene. Je tohle mozne? Je to naprosto proti logice, ale prosim radeji odbornou radu a pokud mozno s odkazem na konkretni zakon. Zrejme budu muset pani na FU informovat s odvolanim na konkretni paragraf. Dekuji.
ano, navstivila jsem zivnost.urad, socialni pojistovnu a FU samozrejme taky, i kdyz to udelal take zivnost.urad elektronicky. odevsad mam papir a vyrozumeni o preruseni. pouze ted nejaka zrejme nova pani na FU Pha 5 ma svoji teorii..ze musim platit, resp podavat priznani o DPH dalsich 12 mesicu od preruseni.
Ověřte si v registru, že nejste plátcem DPH (http://adisreg.mfcr.cz/cgi-bin/adis/idph/int_dp_prij.cgi?ZPRAC=FDPHI1&poc_dic=1) a když nejste plátcem DPH tak nemůžete podávat přiznání k DPH ... a paní s klidem řekněte, že to neuděláte, neboť k tomu nemáte povinnost ... a důvod ať si najde sama ... pokud zahájí daňovou kontrolu či vytýkací řízení tak přijde o práci ...
bohuzel, eviduji me jako platce..vsechno ostatni je preruseno..ares a take rzp. i kdyz na FU mi sveho casu rekli, ze oznam o preruseni cinnosti na 2 roky eviduji uz z zivnostenskeho uradu. je povinnost specialniho odhlaseni z dph, kdyz ma FU evidenci o preruseni a vsechna "posledni DP" jsem udelala? a co kdyz me spatne informovali na urade?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2010 14:02
Slyšel jsem, že by v červenci měly vejít v platnost nějaké další změny v zákoně o DPH. Nevíte, o co se jedná?