Re: Postoupení smlouvy o zápůjčce
Tak to abyste začala studovat zákon o obchodních korporacích a občanský zákoník.
Jinak se v tom nevyznáte a způsobíte klientům škodu.
§5 a §2950 NOZ.
pravda je, že jsem nenapsala, že mě to zajímá z účetního hlediska, ale ani Vy jste se nezeptal, z jakého titulu mě to zajímá. Společník přišel a zeptal se, já to nevím, proto jsem se slušně zeptala, třeba se s tím někdo setkal, ale Vaší radu o studiu zákonů opravdu nepotřebuji. Díky
budete se divit, ale si ten §209 přečetla, nicméně jsem z toho, že nabyvatel přistupuje ke společenské smlouvě společnosti nabytím podílu nepochopila, že tím automaticky přechází i smlouva o zápůjčce s původním společníkem a nemusí se k tomu už nic sepisovat.
No právě, přečtete si první větu a zbytek nečtete.
Ještě jednou, neposkytujte klientovi rady v oblastech, ve kterých nejste zběhlá.
Tady platí dvojnásob, za dobrotu na žebrotu. Za půl roku vás klient obviní, že jste mu poradila špatně, jinak než chtěl, vůbec to tak nemyslel, ptal se na něco jiného ......
Pokud chcete radit v téhle oblasti zaplaťte si kvalitní školení na občanský zákoník a zákon o obchodních korporacích a věnujte tomu tak zhruba několik stovek hodin, abyste o tom měla aspoň trochu přehled.
Tak ať si zaplatí právníka, ten mu to vysvětlí, nelze požadovat po zaměstnanci - účetní - právní rozbor problematiky. Nebo to máte v náplni práce?
Jsem DP (žena) a školili jsme se na to stovky hodin, přesto nemůžu říci, že bych na to byla odborník.
Paní Veroniko, alen1 je opravdu velký odborník a myslí to s Vámi dobře. Problematika je složitá a bez detailů situace těžko někdo rozhodne. Navrhněte šéfovi aby si vzal právní pomoc a nemotejte se mu do toho, každá cesta do pekla je dlážděná dobrými skutky....dobrou noc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 8. 2015 18:08
Dobrý den, jediný společník zapůjčil dne 06.05.2015 do své společnosti finanční hotovost ve výši 250 tisíc s úrokem 4% a dobou splatnosti do 05.05.2016. Teď ale svůj obchodní podíl prodává včetně své půjčky a mě zajímá, zda veškeré smlouvy, tedy i ta o zápůjčce hotovosti, přejdou automaticky ma nového společníka nebo se musí sepsat smlouva o postoupení smlouvy o zápůjčce i ostatních smluv?
Děkuji