Re: FAP - ubytování 21% - hloupost?
ubytování určitě s 15%
co se týká parkovného, tak cituji z jednoho článku:
Ubytovací služba může zahrnovat také související služby - úklid, parkování, snídani atd. Podmínkou pro jejich zahrnutí do ubyt. služby se, že jsou poskytovány společně s ubytování a může je využívat vždy každý ubytovaný host, aniž by za ně+ zvlášť platil, zvlášť je vyžadoval a zároveň nezáleží na tom, zda ubytovaný host tyto služby spotřebovává či nikoli.
Re: FAP - ubytování 21% - hloupost?
to je článek z DHK, autorkou je ing. Hušáková, která působí na Gen. fin. ředitelství
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 8. 2015 10:35
Pěkné dopoledne všem,
dostala se mi do ruky faktura s textem, cituji ,,Fakturujeme vám za ubytování a parkovné na setkání xxx,, Cena 1.900,-- + 21% DPH. Nevím si rady, jak s tím naložit. Nejjednodušeji se mi jeví jim to vrátit, aby mi rozdělili parkovné (21%) a ubytování (15%). Takhle to mají vystavené špatně nebo se mýlím? Pročítala jsem starší diskuze, tato faktura zůstává u nás, není součástí jiné zakázky, takže o vedlejší výdaje nepůjde, a ubytovací služby jsem našla v příloze k ZDPH ve snížené sazbě... Díky za názory!