Práce přesčas

• (neregistrovaný)

12. 8. 2015 13:15

dobrý den, můžete mi prosím poradit? pracovní doba od 6-14 hodin, dělník je vyslán na služební cestu na práci do dodavatelské firmy (opravy) vyjíždí cca ve 4 hodiny ráno, dorazí v 6 a začne pracovat až do 15 hodin, pak jede domů, příjezd v 17 hodin.
    v prac.smlouvě fce dělník ne řidič, dle mého názoru si celou dobu od 4-17 hodin dá do cestovního příkazu, ale v docházce by měl mít ne nástup od 4 hodin, ale od 6, protože to začal pracovat ? ve firmě jim dávají do docházky od 4 hodin a tyto 2 hodiny jim platí jako přesčas, přitom jim výdělek neuchází ....?
    když se vrátím k příkladu, pak bude mít práci od 6-15, z toho 1 hodina přesčas a dobu na cestě zpět v docházce opět nezohledním, když má pracovní dobu do 14 hodin ? říkám to správně ?
    moc děkuji, jo

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2015 18:59

xxxx (neregistrovaný)

Re: práce přesčas
      pracuje od 6hod-15hod, tzv. 1hod přesčas, od 4hod do 17hod se počítá pro stravné

• 8. 10. 2015 7:43

jo (neregistrovaný)

pořád platí to, že od 4-6 se neplatí, protože jim neuchází výdělek,je to tak? Ve firmě jsem tvrdě narazila, je to tu zavedené už léta, co prý pamatují a vždycky to tak bylo, jsem z toho tak zblblá, že jsem dnes umístila další dotaz, i když jste mi to vlastně před měsícem potvrdil(a)
      tak nevím, jestli se s nimi mám dohadovat (a dělat si zle ..) nebo nad tím mávnout rukou :-( anebo s tím seznámím nadřízeného a ten ať rozhodne

• 8. 10. 2015 8:20

xxxx (neregistrovaný)

tak co navrhnout, že se jim dá odměna za tu dobu, co byly v autě, ono, kdy někdo sedí v autě od 4hod (dotyčný to bere jako že pracuje) a nakonec zjistí, že vlastně pracuje až od 6hod, tak se nedivím, že je z toho rozladěný. to je můj názor

• 8. 10. 2015 10:02

jo (neregistrovaný)

děkuji za reakci, navrhnu jim to, zajímalo by mne, jak to dělají v ostatních firmách, mějte se pěkně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).