Re: práce přesčas
pořád platí to, že od 4-6 se neplatí, protože jim neuchází výdělek,je to tak? Ve firmě jsem tvrdě narazila, je to tu zavedené už léta, co prý pamatují a vždycky to tak bylo, jsem z toho tak zblblá, že jsem dnes umístila další dotaz, i když jste mi to vlastně před měsícem potvrdil(a)
tak nevím, jestli se s nimi mám dohadovat (a dělat si zle ..) nebo nad tím mávnout rukou :-( anebo s tím seznámím nadřízeného a ten ať rozhodne
Re: práce přesčas
tak co navrhnout, že se jim dá odměna za tu dobu, co byly v autě, ono, kdy někdo sedí v autě od 4hod (dotyčný to bere jako že pracuje) a nakonec zjistí, že vlastně pracuje až od 6hod, tak se nedivím, že je z toho rozladěný. to je můj názor
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 8. 2015 13:15
dobrý den, můžete mi prosím poradit? pracovní doba od 6-14 hodin, dělník je vyslán na služební cestu na práci do dodavatelské firmy (opravy) vyjíždí cca ve 4 hodiny ráno, dorazí v 6 a začne pracovat až do 15 hodin, pak jede domů, příjezd v 17 hodin.
v prac.smlouvě fce dělník ne řidič, dle mého názoru si celou dobu od 4-17 hodin dá do cestovního příkazu, ale v docházce by měl mít ne nástup od 4 hodin, ale od 6, protože to začal pracovat ? ve firmě jim dávají do docházky od 4 hodin a tyto 2 hodiny jim platí jako přesčas, přitom jim výdělek neuchází ....?
když se vrátím k příkladu, pak bude mít práci od 6-15, z toho 1 hodina přesčas a dobu na cestě zpět v docházce opět nezohledním, když má pracovní dobu do 14 hodin ? říkám to správně ?
moc děkuji, jo