Re: Exekuce a ukončení PP zaměstnance
Být zam-cem, tak si na postup exekutora, který má postupovat bez zbytečného odkladu, stěžuji. Exekutor způsobuje dlužníkovi škodu a jsem si jistý, že by zaměstnanec uspěl. Bohužel, dlužníci s exekucemi jsou často letargičtí bez odvahy problémy řešit a na to exekutoři spoléhají. Setkal jsem se i s tím, že exekutor přes rok neposlal právní moc bance (postup jako u mzdy), kde měl dlužník deponovány statisíce.
Re: Exekuce a ukončení PP zaměstnance
Také už se mi stalo, že exekutor neposlal právní moc, i když zaměstnanec u nás už celý rok nepracoval. Naštěstí alespoň už dříve zareagoval na dopis, že už byla dosrážena celá částka a potvrdil konečnou výšiˇ. Takže předpokládám, že alespoň dlužníka nepoškodil zbytečným navyšováním úroků. Až když jsme napsali další dopis že už rok deponujeme celou výši exekuce, tak poslal právní moc, která už byla více než rok platná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 8. 2015 13:43
Dobrý den,
máme zaměstnance, který má exekuci. Exekuční úřad poslal vyrozumění, ale ještě nám neposlali pravomocné rozhodnutí. Deponuji zatím srážky ze mzdy. Pokud by teď zaměstnanec ukončil zaměstnání, jak to bude s deponovanými částkami. Patří zaměstnanci nebo exekutorovi.
Prosím řešil už někdo takový případ.
Děkuji.