Re: Pravděpodobný výdělek pro ÚP
Ano, skutečný..nevím, jak se mi ta pravděpodobnost vloudila do nadpisu...omlouvám se a ještě jednou děkuji :-)
Re: Pravděpodobný výdělek pro ÚP
A jak se prosím z toho hrubého průměrného měsíčního výdělku dostanu na čistý? Vím, že musím odečíst zálohy a pojistné, ale tyto odvody by měly být taky nějak zprůměrované..
průměr na dovolenou v srpnu je 98,18 x 4,348 x 40 = 17 075 Kč = průměrný hrubý měsíční výdělek
a odvody jsou 3872 Kč, 3686 Kč, 4522 Kč (když bych počítala matematickým průměrem tak = 4027 Kč)
průměrný čistý měsíční výdělek mi tedy vychází 13 048 Kč a to je zase méně než vyjíždí program...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 8. 2015 13:45
Prosím prosím, mohl by mi někdo pomoci s výpočtem průměrného výdělku pro ÚP? Se mzdami jsem v začátcích a tohle mi nejde do hlavy.
Zaměstnanec ukončil PP v měsíci srpnu, takže rozhodným obdobím pro výpočet průměru je 2.čtvrtletí (4.,5.,6. měsíc). Zaměstnanec v tomto období skutečně odpracoval 456 hodin a dostal čistou mzdu 41120 Kč (obojí je počítáno bez dovolené - hodiny i náhrada). Průměrný čistý hodinový výdělek je tedy 90,18 Kč/hod. A průměrný čistý měsíční výdělek zjistím dle tohoto vzorce? 90,18 x 4,348 x 40 = 15 684 Kč ?Proč mi SW automaticky spočítal 13 832 Kč? Nechci, aby zaměstnanec dostal na ÚP nižší podporu než by ve skutečnosti měl dostat. Ale nemůžu se dobrat k tomu, jak to ten program počítá...poradí někdo, jestli postupuji při výpočtu správně? Za každou reakci moc moc díky.