Re: mzda četní, 20 let praxe v s. r. o.
Jednat účetní v soukromé sféře nemá plat, ale mzdu a pak doporučte šéfovi, ať si prostuduje zákoník práce § 111,§112 . Zejména zaručenou mzdu.
Nebo, že by zákoník práce neplatil pro soukromé firmy?
Je pravda, že se tak řada soukromých zaměstnavatelů chová, že si mohou ve své firmě dělat, co chtějí.
Jedna známá má ŽL na vedení účetnictví. Bere si 100 Kč na hodinu. Takže za zpracování kompletního účetnictví a přiznání k dani z příjmů PO 2014 si naúčtovala 2000 Kč. Což je zoufalost a úroveň znalostí tomu odpovídá. Nemá peníze, aby si zaplatila alespoň školení, o pojištění nemluvě...
Četla jsem to vlákno a také jsem se divila..... někteří mají vážně pocit že stačí v roce xy odmaturovat na ekonomce a nadále se netřeba vzdělávat....... mám také několik podobných zkušeností ze své praxe, kdy jsem koukala kdo všechno a jakým způsobem vedl účto.
Já jsem kdysi odpovídala na dotazy, občas tady na business centru (ale jsou zde kvalitní odborníci, takže spíš jen výjimečně) a taky na diskuzi pro podnikatele. Párkrát jsem také byla poučena, obzvlášť od těch podnikatelů. Tak již neodpovídám, nemám na to nervy. Obdivuji Vás, že Vy na to nervy máte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 8. 2015 8:07
Dobrý den,
jsme s. r. o., můžeme nastavit plat účetní (zpracování kompletního účetnictví) na částku 9 200 (min. mzdu?) a tuto by také měsíčně dostávala, nebo se na nás vztahují tarify?
Děkuji za pomoc (šéf tvrdí, že se tarify nevztahují na soukromé firmy)