Re: eshop - prodej mimo ČR a spotřební d
Také jsem z toho vyvodila tento závěr. Nicméně já budu prodávat mimo ČR fyzickým osobám převážně. Tzn. oni jsou "dovozci" do své země, ale těžko tu spotřební daň budou platit.
Úplně nevím, zda se na to dá aplikovat to, že jsem to koupila od velkoobchodu a tím to vlastně již bylo vpuštěno do volného oběhu a já už s tím mohu dělat "co chci".
Nerada bych něco zanedbala a pak platila pokuty.
Re: eshop - prodej mimo ČR a spotřební d
Nene, dovozce je ten, kdo jako první přiveze zboží na území EU.
Úplně zjednodušeně jde o to, že spotřební daň musí zaplatit ten, u koho se vyjmenované zboží poprvé ocitne na půdě EU...a to mohou být v zásadě 2 případy:
1) vyrobí ho na území EU
2) přiveze ho ze země mimo EU
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 8. 2015 8:49
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na spotřební daň. Mám eshop a plánuji prodávat své zboží i mimo ČR (do EU). Zboží zahrnuje i alkohol a cigarety, které nakupuji v ČR od velkoobchodu. Musím se teď já nějak registrovat a platit spotřební daň nebo tím, že jsem to již koupila od velkoobchodu a jen obchoduji s daným zbožím, je to ok?
Ještě pro info - nejsem plátce DPH.
Děkuji všem za rady.
Při studování zákonů jsem z toho moudrá nebyla..