Daňové zvýhodnění na dítě_rezident_nerez

• (neregistrovaný)

18. 8. 2015 11:50

dobrý den, platí stále, že nerezident si nemůže u ztele uplatnit daňové zvýhodnění na dítě? nastoupil Slovák, který žije v CZ s družkou a mají spolu dítě a má zároveň i byt na Slovensku a příbuzné. Poslala jsem ho na FÚ pro Potvrzení o daňovém domicilu, že je český rezident, protože nedokáži posoudit, že tomu tak je. Nelíbilo se mu to, přesto mi ho po 5 měsících přinesl a zase si osladil, že se paní z FÚ ptala, k čemu to potřebuje, protože odvádí daně v CZ, tak proč potvrzení o domicilu, že ho nepotřebuje. Nemyslím si to, že jen díky tomu,že odvádí daně v CZ, je českým rezidentem a může si uplatnit zvýhodnění na dítě, ale třeba se to změnilo ... můžete mi prosím odpovědět? moc děkuji.
    jo

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 8. 2015 12:06

jasná. (neregistrovaný)

Re: daňové zvýhodnění na dítě_rezident_n
      Ne, nic se nezměnilo. Zase dobrá úřednice....Zjistit rezidenství dle daňového domicilu potřebujete např. i proto, aby jste věděla, zda můžete v měsíci poskytnout daňové zvýhodnění. Pokud vám donesl potvrzení, že je daňový rezident, tak uplatníte daňové zvýhodnění měsíčně za podmínek stejných jako u každého jiného zaměstnance.
      Pokud by byl daňivý nerezident, daňové zvýhodnění by mohl uplatnit pouze ročně, podáním daňového přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).