Re: POHODA JSD - jak zadat?
Já to dělám taktu:
faktura přijatá- zaeviduji do fa přijatých bez vlivu na DPH ve výši závazku dodavateli
JSD- zaeviduji do ostatních závazků ve výši cla, vyměřím přes Záznam DPH- zde volím jednu nebo různou sazbu DPH a zatrhnu zahrnout vedlejší náklady (přičtu hodnotu zboží z faP) .... na základě toho se mi vytvoří v interních dokladech doklad o vyměření DPH, který vstupuje do přiznání k DPH
do faP si do buňky Zpráva napíšu interní číslo Ost.závazku JSD
Re: POHODA JSD - jak zadat?
>Já to dělám taktu:
>
>faktura přijatá- zaeviduji do fa přijatých bez vlivu
>na DPH ve výši závazku dodavateli
>
>JSD- zaeviduji do ostatních závazků ve výši cla,
>vyměřím přes Záznam DPH- zde volím jednu nebo různou sazbu
>DPH a zatrhnu zahrnout vedlejší náklady (přičtu
>hodnotu zboží z faP) .... na základě toho se mi vytvoří v
>interních dokladech doklad o vyměření DPH, který
>vstupuje do přiznání k DPH
>
>
>do faP si do buňky Zpráva napíšu interní číslo
>Ost.závazku JSD
>
>
>díky moc. návod na Pohoda portálu se mi moc nezdál vzhledem k tomu, co pak "lezlo" na sestavách v podkladech pro DPH...
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 8. 2015 15:41
Dobrý den,
prosím o konzultaci postupu při dovozu zboží ze 3. země a zadávání dokladů do SW Pohoda.
Fakturu za zboží dám do přijatých faktur s členěním DPH "nezahrnovat do přiznání". Z té přes povel záznam vyměřím DPH a zároveň odpočet DPH. Na faktuře je kurz stanovený ČNB. U vyměření použiji stejný kurz jako na JSD.
Z dovozu vznikla povinnost odvodu DPH vůči CÚ, clo 0Kč. DPH vůči CÚ zavedu do ostatních závazků se členěním DPH "dovoz zboží". Uvedu pouze částku DPH v příslušné sazbě a základ bude 0kč.
JSD natipuju do interních dokladů. Uvedu pouze základ DPH u příslušné sazby a navolím členění DPH "dovoz zboží". Vyčíslené dph ručně smažu.
Je to tak správně? Vím, že výsledek je stejný, ale moc se mi to pak nezdá na podkladech pro DPH. Zdá se mi, že tam mám ten dovoz 2x...
Prosím poraďte, zda je to tak správně. Dělám dovoz prvně a nějak jsem se v těch předkontacích a typech DPH zptratila.
Díky moc
Petra