Statistický výkaz měsíční

• (neregistrovaný)

19. 8. 2015 5:58

Dobrý den,
    prosím Vás, obdrželi jsme dnes do DS dodatek oznámení o zpravodajské povinnosti vůči ČSÚ. Jedná se o měsíční výkaz a to zpětně za 2015. To není problém.
    Ale je to výkaz o cenách průmyslových výrobců 2015.
    Máme takový rozsáhlý sortiment zboží (strojírenská výroba) a hlavně oni tam chtějí cenu za výrobek v minulém měsíci, ve sledovaném měsíci a tržby za prodej tohtot výrobku za 2014.
    Jako účetní to nejsem schopna udělat. Každý prodejce má pro své zákazníky různé slevy atd...tržby nebereme podle druhů zboží,ale máme interní rozdělení a já vůbec hlavně netuším ceny výrobků a zboží co prodáváme. Vedeme účetnictví B. A když se zeptám prodejců na ceny, tak mě pošlou za roh..
    Vůbec netuším co mám dělat....koukat se z okna a vymýšlet nebo je možné oslovit ČSU,že nejsme schopni splnit jejich požadavky?

Děkuji Vám za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 8. 2015 8:30

iva. (neregistrovaný)

Re: Statistický výkaz měsíční
      Zdravím, také jsem ze strojírenské výroby a vyplňuji týž tiskopis.
      Domluvila jsem se na statistice, že budeme dodávat ceny tří našich nejprodávanějších výrobků (jednotková cena kolem milionu).
      V lednu vezmu ceníkovou cenu našich prodejců a vyplňuji ji celý rok ... nikdy nikdo nezkontroloval, jestli tam náhodou nebyla nějaká sleva nebo přirážka ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).