Re: Jak je to u vás na FÚ?
Na FÚ obecně často panuje chaos i když jsou prý výjimky.
Doporučuji si zřídit daňovou informační schránku a s její pomocí si hlídat co o Vás FÚ, resp. ÚzP, vede.
DIS se sice naplňuje opožděně, ale alespoň něco.
Jinak tetky na FÚ nedělaly při vyšší teplotách, jak psal tisk. A navíc měly dovolenou, takže 3 týdny žádná doba v jejich pojetí.
Využijte § 151 daňového řádu a požádejte o potvrzení o stavu osobního daňového účtu. Třeba je to bude motivovat k nějaké činnosti.
Pokud si chcete ušetřit nervy tak s nimi netelefonujte a pošlete jim písmo. Tomu musí přidělit č.j. a Vy máte šanci se někdy v budoucnu něčeho domoci.
Hezký den!
Děkuji moc za hezký výklad a ta DIS se zřizuje jak?
https://adisdis.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/auth/LoginPage.faces;jsessionid=2D5D80BE278710F70907D7D0BB8281E1.ep4ap3
OSVČ potřebuje k přihlášení a pro nahlížení do daňové informační schránky buď zaručený el.podpis nebo datovou schránku. Resp. se bude moci přihlašovat přihlašovacími údaji, jakými se přihlašuje do DS.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 8. 2015 8:46
Dobrý den,
jen jsem chtěla napsat poznatek.
měla jsem u Fújako osvč exekuci, kterou jsem doplatila před Vánocemi.
Ještě jsem měla doplatit cca 5000.- jako penále, nebo úrok, nebo prostě něco podobného.
Jelikož jsem těch 5000.- též doplatila, žádala jsem, aby mě vydali papír pro založení do účetnictví.Paní z vymáhacího oddělení mě řekla, ať se obrátím na kolegyni, která mě má na starosti, ta mě poslala Platební výměr pouze na 1600.-Kč, tak jsem je opět obě kontaktovala, verdikt zněl, že na to kouknou a dají mě vědět.......3 týdny jsou pryč a stále nic.....tak už si snad myslí, že jsem je přeplatila nebo nevím,..
Také u vás Fú posílají tyto platební výměry třeba po roce , nebo i déle, mě připadá, jako, aby člověk to už nedohledal a oni, to také nedohledají, protože to v programu prý už nevidí......
zajímali by mě vaše poznatky.
děkuji za názory