Jak je to u vás na FÚ?

• (neregistrovaný)

19. 8. 2015 8:46

Dobrý den,
    jen jsem chtěla napsat poznatek.
    měla jsem u Fújako osvč exekuci, kterou jsem doplatila před Vánocemi.
    Ještě jsem měla doplatit cca 5000.- jako penále, nebo úrok, nebo prostě něco podobného.
    Jelikož jsem těch 5000.- též doplatila, žádala jsem, aby mě vydali papír pro založení do účetnictví.Paní z vymáhacího oddělení mě řekla, ať se obrátím na kolegyni, která mě má na starosti, ta mě poslala Platební výměr pouze na 1600.-Kč, tak jsem je opět obě kontaktovala, verdikt zněl, že na to kouknou a dají mě vědět.......3 týdny jsou pryč a stále nic.....tak už si snad myslí, že jsem je přeplatila nebo nevím,..
    Také u vás Fú posílají tyto platební výměry třeba po roce , nebo i déle, mě připadá, jako, aby člověk to už nedohledal a oni, to také nedohledají, protože to v programu prý už nevidí......
    zajímali by mě vaše poznatky.
    děkuji za názory

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 8. 2015 12:59

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: Jak je to u vás na FÚ?
      Na FÚ obecně často panuje chaos i když jsou prý výjimky.

Doporučuji si zřídit daňovou informační schránku a s její pomocí si hlídat co o Vás FÚ, resp. ÚzP, vede.

DIS se sice naplňuje opožděně, ale alespoň něco.

Jinak tetky na FÚ nedělaly při vyšší teplotách, jak psal tisk. A navíc měly dovolenou, takže 3 týdny žádná doba v jejich pojetí.

Využijte § 151 daňového řádu a požádejte o potvrzení o stavu osobního daňového účtu. Třeba je to bude motivovat k nějaké činnosti.

Pokud si chcete ušetřit nervy tak s nimi netelefonujte a pošlete jim písmo. Tomu musí přidělit č.j. a Vy máte šanci se někdy v budoucnu něčeho domoci.

Hezký den!

• 19. 8. 2015 13:50

katka2 (neregistrovaný)

Hlavně do telefonu můžou plkat co je napadne. Když je donutíte k písemné formě, musí zapojit mozek (něčí, ne nutně svůj), a je větší šance na smysluplnou odpověď.

• 19. 8. 2015 14:03

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

https://adisdis.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/auth/LoginPage.faces;jsessionid=2D5D80BE278710F70907D7D0BB8281E1.ep4ap3

OSVČ potřebuje k přihlášení a pro nahlížení do daňové informační schránky buď zaručený el.podpis nebo datovou schránku. Resp. se bude moci přihlašovat přihlašovacími údaji, jakými se přihlašuje do DS.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).