Změna OSŘ, 164/2015

• (neregistrovaný)

20. 8. 2015 10:05

Zdravím všechny znalé. Už jsem se zde v červenci ptala, viz http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1314542
    Znovu se k problému vracím. Na něco mi ... (tři tečky) odpověděl, ale stále je mně toho hodně nejasného.
    1) Jestliže zaměstnanec pracuje pouze na DPP a přišel exepříkaz srážkami ze mzdy, na DPP se nevztahoval, vůbec nenabyl účinnosti.Dobrá. Jestliže bude doručen do konce srpna, stále ho nebudu pro srážení z DPP akceptovat? Takže kdy teď musí být znovu doručen, aby byl účinný a abych měla povinnost provádět srážky z DPP? Nejdříve až v září?

2) Zaměstnanec pracuje pouze na DPP, je vydán příkaz přikázáním jiné pen.pohledávky. Tzn. DPP se zabavuje celá. Jak to bude od září? Tento případ pozbývá platnosti a musí být doručen příkaz srážkami ze mzdy? A nejdříve v září? Nebo stále srážky budu provádět, akorát budu postupovat stejně jako při výpočtu srážky ze mzdy? (tzn. nezabavím vše, ale uplatním nezabavitelné minimum atd.)

3) Účinnost od 1. září - znamená to, že novinku musíme řešit už ve mzdách za srpen (tzn. zpracování mezd probíhá v září) nebo až ve mzdách za září?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).