Re: Prodej neodepsaného vozu
poloviční odpis v roce vyřazení se týká daňových odpisů, ne účetních
to chapu, ale ted nevim jak s tim pracovat. Proúčtuji tedy celé /roční/ účetní odpisy na 551. na konci roku v priznání vyloučíme a dáme do přiznání polovinu danového dopisu ? ZC 541 budu uctovat hned danove a nic v priznani s tim nedeam. tim padem by to vyslo spravne. Je to tak ? Nebo co můžu zúčtovat účetní odpis hned poloviční a pak to bude stejné ? Vim, že na tyto případy to neni uplně značka ideal, ale danar s tim nema problem.
Daňař odpovídá za daňovou stránku věci a špatné zaúčtování ho až tak moc nemusí nezajímat....
Já mám stanovené účetní odpisy na měsíční bázi, tzn. když vyřazuji majetek, uplatním jen tu část roku ( ten počet měsíců) kdy byla věc v majetku. V přiznání vyloučíte účetní odpisy a naopak použijete daňové. Zůstatková cena je celá daňově účinná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2015 10:06
Dobrý den,
prosím poradíte mi jak správně proúčtovat? prodáváme firemní vůz, který bude teprve letos odepsaný. Jak prodáme, tak proúčtuji poloviční odpis a co s tou druhou půlkou na jaký účet ? Prodejní cena bude vyssi jak zůstatková...