Re: Komplikace s čerpáním dovolené
Nejsem si úplně jistá, jestli si nerozumíme nebo jestli si ze mne děláte legraci:
Mám schválenou dovolenou a mám zájem na ní odjet. Rozhodně nemám zájem vracet se z dovolené dřív nebo se dohadovat o storno poplatky. Psala jsem, že mi vedoucí naznačuje, že mi ji zruší. Snažím se najít řešení. Když už nešlo domluvit se "lidsky", tak alespoň podle ZP.
Re: Komplikace s čerpáním dovolené
Pokud k nedošlo k schválení vaší dovolené zaměstnavatelem před 30. 6. 2015, pak jistě tento postup zvolit můžete. Neodesílala bych e-mailem, ale nechala si potvrdit převzetí. Na dovolenou určenou zaměstnancem dle § 218 odst. 3 se nevztahuje možnost změny (zrušení) dovolené ze strany zaměstnavatele. Týká se to dovolené z roku 2014. Ty závěrečné dva dny, které Vám zaměstnavatel původně schválil a jsou dovolenou z letošního roku, zaměstnavatel zrušit může.
Doporučovala bych Vám předběžně vyčíslit náklady na předčasný odlet z dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2015 12:27
Dobrý den.
Mám dlouhodobě problém dostat dovolenou. Nyní mám sice schválené 2 týdny na konci výpovědní lhůty, ale vedoucí prý zvažuje její zrušení.
Po přečtení ZP a zdejší diskuse mne napadá toto řešení. Prosím o posouzení, jestli je to správný postup:
- Oznámím 2 týdny předem termín čerpání loňské dovolené podle § 218 odst. 3 (ve stejném termínu jako mám nyní schválenou dovolenou)
- Navrhnu prodloužení této dovolené o dva dny z letošní dovolené, aby zaměstnavatel splnil § 217 odst. 1 (dva týdny vcelku) a aby mu nevznikla povinnost nahradit mi škodu podle § 217 odst. 3. (zrušení dříve schválené dovolené)
Stačí toto poslat mailem svému nadřízenému a HR oddělení?
Mám požádat o odpověď v nějaké lhůtě?