Re: Asistentka na živnosták - nabídka za
>Dobrý den,
>
>prosím moc o radu,16 let sem pracovala jako asistentka
>normalne na smlouvu jako zamestnanec. Nyni hledam
>praci a nabidli mi misto asistentky ale na zivnostensky
>list.
půjde o porušení ZP, jde o závislou činnost, nelze podle mne na ŽL, protože to kontrol.orgán zhodnotí jako zakrytý prac.práv. vztah, postih hrozí jak vám tak i firmě.
Jaky je v tom rozdil, vim ze si musim vyridit
>zivnostak a ze si budu platit socialni a zdravotni sama a
>jim co me budou zamestnavat budu vystavovat fakturtu?
>
>Kolik se plati soc a zdr? Popr plati se nejaka dan?
>Jak je to treba s nemocenskou nebo dovolenou...
>
>Nebo kdyz treba za 2 roky budu chtit dite, jak s
>materskou budu mit na ni narok?
>
>Moc děkuji za odpověď!
>
>Verka
Uz pul roku shanim praci jak sbesila a mam pocit, ze kdyz jsem byla po skole vsichni chteli praxi a ted kdyz mam praxi tak vsichni radeji vezmou absolventy za mensi peniz nez nekoho kdo neco umi a je spolehlivej :(
Potrebuji pro a proti abych se mohla rozhodnout...
Proste jaky je rozdil a jake jsou minusy pro praci na zivnost oproti pracovnimu pomeru. Diky
Velké proti vám tady právě Pája napsal. Je to porušení zákoníku práce a hrozí vám pokuta.
V první řadě je to protizákonné, takže vám hrozí pokuta (velikost dle uvážení pokutujícího).
Finančně to krátkodobě vychází líp (proto je to protizákonné). Na dovolenou a nemocenskou a mateřskou zapomeňte, ledaže byste si jako OSVČ platila nem. pojištění, a pak už to zas tak finančně výhodné není.
Re: OT: Asistentka na živnosták
Jen OT: Nejedná se o asistentku senátora nebo poslance?
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/je-to-svarcsystem-rika-sef-senatu-o-zamestnavani-asistentu_223992.html
:-)
Zvažte sama, zda se jedná o klasický pracovní poměr, nebo zda potřebují někoho na administrativní práce. Většinou se to pozná podle toho, zda máte, či nemáte stanovenou pracovní dobu, kterou musíte strávit na "pracovišti"
Co na přechodnou dobu se nechat zaměstnat na dohodu o provedení práce?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 8. 2015 11:10
Dobrý den,
prosím moc o radu,16 let sem pracovala jako asistentka normalne na smlouvu jako zamestnanec. Nyni hledam praci a nabidli mi misto asistentky ale na zivnostensky list. Jaky je v tom rozdil, vim ze si musim vyridit zivnostak a ze si budu platit socialni a zdravotni sama a jim co me budou zamestnavat budu vystavovat fakturtu?
Kolik se plati soc a zdr? Popr plati se nejaka dan?
Jak je to treba s nemocenskou nebo dovolenou...
Nebo kdyz treba za 2 roky budu chtit dite, jak s materskou budu mit na ni narok?
Moc děkuji za odpověď!
Verka