Nesouhlas s fakturou za grafický návrh

• (neregistrovaný)

23. 6. 2010 16:43

Dobrý den, přes poptávku jsem si zadal inzerát na rekonstrukci bytového jádra. Ozvalo se mi několik firem, s několika z nich jsem se domluvil na předběžném zaměření a bezplatném zpracování cenové nabídky na rekonstrukci. Na základě obdržených cenových nabídek jsem si vybral firmu, která mi nejlépe vyhovuje a se kterou sepíši závaznou smlouvu. Ostatní firmy jsem vyrozuměl, že děkuji za zaslané nabídky, ale zvolil jsem jinou firmu. A nyní ke konkrétnímu  problému. Jedna z odmítnutých firem mi nyní sdělila, že po mě požaduje uhradit fakturu za grafický návrh v ceně 1500,-Kč. Nic takového jsme neměli domluveno, firma měla pouze zpracovat cenovou nabídku, která byla zdarma. Ohradil jsem se s odvoláním na tuto skutečnost. Následně mi bylo sděleno firmou, že se zaměřením je běžná praxe, že se vypracuje souběžně grafický návrh v případě že by tomu tak být nemělo, neměl jsem si domlouvat, aby přijeli na zaměření a nakonec, že jsem se prý ani neptal a vždy se za služby platí, že prý doby, kdy vše bylo zdarma jsou pryč a v případě mého nesouhlasu mi připočítají ještě cenu za dopravné dle platných tarifů. Myslím si, že mám pravdu v tom, že zaměření a zpracování cenové nabídky bylo inzerováno zdarma a pokud měl být zpracováván grafický návrh, který by měl být zpoplatněn muselo by nejdříve dojít k naší vzájemné dohodě. Můžete mi poradit, jak v dané situaci nejlépe postupovat? Uhradit fakturu a nebo jít do případného konfliktu? Děkuji předem za radu. Hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).