Re: dph prosím spěchá
Nesetkala jsem se s tím, že by tato povinnost byla explicitně definovaná, ale obecně je lepší doklady o předání/převzetí mít. Jednak z hlediska věcného - podklad pro "odraz skutečnosti" v účetnictví a/nebo pro budoucí dokazování ve vztahu k odběrateli, jednak z hlediska kontrol FÚ, protože není vyloučeno, že by něco takového správce daně mohl požadovat. Čím víc důkazů, tím líp. (Navíc - já být odběratelem, tak bych předávací protokol chtěla :-).
Nicméně pokud by pro Vás byl problém zajistit podepsaný předávací protokol, ale máte alespoň s odběratelem uzavřenou smlouvu o dodávce nebo nějakou jeho objednávku na tuto konkrétní dodávku, pak by důkazem o dodávce (i když trochu slabším) mohla být i tato smlouva/objednávka.
Re: dph prosím spěchá
Při kontrole vyvezeného zboží do Něm. jsem na Fú dokládala přepravní dokumenty, to bylo první, co chtěla kontrola vidět, fakturu za pořízení, proti ní fakturu prodejní a přepravní dokumenty - vše další, tedy smlouvy + předáváky a pod. až jako další.
Protože jak jinak by se dalo potvrdit, že zboží skutečně opustilo ČR a bylo fakturováno správně bez DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2015 9:02
Dobrý den, prosím o radu. Prodávám dřevo do Německa (německé firmě). Budu fakturovat s 21% DPH? Děkuji