Re: ukončení pracovního poměru - zdrav.d
Nevím zda je ještě ve zkušební době, jsem doma mám dovolenou a teď mi volali co s tím. Nejlepší by bylo kdyby nám dal rozvázání PP dohodou a bylo by vše vyřešené. A pokud mu dáme výpověď mi tak bude dvouměsíční a co s ním ty dva měsíce. Měl by nastoupit zítra, ale asi hned ráno než začne pracovat by si měl dojít k našemu lékaři. Ale právě, že si nejsem jistá, že jeho lékař doporučil!!!! nezakázal
Re: ukončení pracovního poměru - zdrav.d
Jestli chtějí vědět, co s tím, pak je důležité vědět skutečnosti. Ať se v práci podívají do jeho pracovní smlouvy kdy nastoupil do zaměstnání, jakou zkušební dobu v ní má sjednanou a kdy začala jeho nemoc. A napište to sem, až to zjistíte. Třeba opravdu jeho zkušební doba stále trvá a to by pak bylo ukončení úplně jednoduché a okamžité.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2015 14:05
Dobrý den, dnes přišel zaměstnanec s ukončenou PN, a že mu jeho lékař doporučil, že nemá vykonávat práci v prašném prostředí. Jsme výrobní firma a jinou práci pro něj nemáme. Dle mého by měl jít k našemu lékaři, který by udělal posudek. Pokud by lékař napsal, že to nesmí vykonávat, je to z naší strany důvod k rozvázání PP s 12měsíčním odstupným? Pokud by napsal že nedoporučuje, tak to máme brát také jako že nesmí, nebo jak na to pohlížet. Pán u nás skoro nic neodpracoval a skoro okamžitě šel na neschopenku a te´d přijde s tímto. Jak nejlépe z toho ven. Děkuji