Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2015 14:06
Prosím o zhodnocení správnosti postupu :
Problémový zaměstnanec s exekucí, v pracovním poměru od 25.8.2014, od 20.2.2015 v pracovní neschopnosti, k 18.3.2015 dohoda o skončení pracovního poměru, tento den ukončena i neschopenka.
Od září 2014 do února 2015 sráženy částky na exekuci, dle zákona, se zohledněním nezabavitelných částek, všechny částky byly deponovány a až teď srpen 2015 došlo vyrozumění o nabytí právní moci.
V březnu - poslední měsíc jeho pracovního poměru mu byla spočítána mzda, kde mu vyšla pouze jako náhrada za pracovní neschopnost, tudíž nízká částka, na exekuci již nešlo nic srazit.
Ke všemu došlo k přečerpání řádné dovolené, tudíž k dluhu zaměstnance cca 4.000,- Kč.
Konzultovala jsem to s právníkem, ten mi řekl, že mám použít deponované částky z exekuce na dluh, který vznikl zaměstnavateli za přečerpanou dovolenou.
Já si myslím, že toto nelze a celá deponovaná částka má přijít exekutorovi a dluh za dovolenou vymáhat po zaměstnanci.
Mám pravdu já nebo právník?
Děkuji za radu. Martina