Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 9. 2015 16:51
Dobrý den, čeká mě daňová kontrola za roky 2012,2013 a 2014. Mám krámek s dárkovými předměty. Důvodem kontroly je prý pokles tržeb. V roce 2012 jsem krámek přestěhovala z náměstí ke mně domů na kraj města a do toho jsem začala pracovat na zkrácený úvazek ve firmě mého může. Bylo to pro mé zákazníky trochu z ruky navíc jsem neměla otevřeno pořád a tudíž jich velice ubylo. Klesly tržby a já tolik nenakupovala. Dva roky jsem byla v plusu, jeden rok ve ztrátě. To se jim nelíbí, prý vykazuji nízké tržby. Docela mám strach, že něco najdou, že mi bude k nějaké faktuře chybět příjmový pokladní doklad od dodavatele a že mi tím pádem fakturu neuznají. Vesměs jsem za zboží platila hotově. Mohou mi doměřit něco i když jsem byla ve ztrátě? Je nutné dokládat na finanční úřad i inventury? Děkuji moc.