Re: Znění na faktuře PDP, prosím o radu
Dobrý den, mě program Pohoda generuje toto:
Jedná se o přenesení daňové povinnosti podle § 92a zákona o dani z přidané hodnoty, kdy výši daně je povinen doplnit a přiznat plátce, pro kterého je plnění uskutečněno.
To je špatně? Děkuji MarkétaZ.
Dobrý večer,
Prosím pěkně, prošla jsem všechny vystavené a přijaté faktury v režimu PDP a ani já ani dodavatelé nemají tuto větu na fakturách uvedenu. Pouze znění co generuje program Pohoda viz. příspěvek MarkétaZ této diskuze. Předpokládala jsem, že když platím nemalé peníze za účetní software, text na dokumentech bude to poslední co bych měla hlídat a zřejmě jsem se spletla. Musím zpětně opravit, nebo stačí text uvádět jen na nově vystavených fakturách?
Děkuji EvaŠ
Já můžu reklamovat tak maximálně sebe. Od kdy to platí, prosím Vás? To opravdu místo té dlouhé věty, na které ještě nedávno školitelé DPH trvali stačí "daň odvede zakaznník" ? příjde mi to nějaké moc zjednodušené. Moc děkuji a omlouvám se za svou blbost. Eva
Jo a dal jsem si tu práci a našel vyhledal jsem konkrétní odkaz ohledně úpravy - http://www.stormware.cz/pohoda/verze10300/
Mimojiné se tam píše o nových textech (daň odvede zákazník, atd.) a hned pod tím:
Stávajícím uživatelům ekonomického systému POHODA doporučujeme, aby nové povinné textace uvedli u odpovídajících členění DPH do pole Text na dokladu, a to v agendě Účetnictví/Daň z přidané hodnoty/Členění DPH. Nově zakládaných účetních jednotek se toto doporučení netýká, neboť texty doplní POHODA automaticky.
Novela zákona o DPH také ruší povinnost uvádět na vystavovaném dokladu v režimu přenesení daňové povinnosti text o tom, že výši daně je povinen doplnit a přiznat plátce, pro něhož je plnění uskutečněno.
Holt, občas se vyplatí novinky číst...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 9. 2015 18:32
Dobrý den, prosím pěkně jaké má být přesné znění na faktuře v rámci přenesení DP?
Já mám: Faktura je v režimu přenesení daňové povinnosti (§92a zákona 235/2004 Sb., o DPH. Příjemce je povinen hodnotu DPH vyčíslit a odvést.
Byla mi vrácena, že to je špatně. Jsem začátečník, tak děkuji za pomoc PetrZ