Re: přečerpaná dovolená
To si nemyslím. Průměr je 163,45 a když ho vynásobím 8 hod. (= 1 pracovní den) tak mi vychází 1307,60,-. neměla bych spíš odečíst tu stejnou částku, která byla za ten 1 den zaplacena? Vůbec si s tím nevím rady. Máme nový program od 2015, a to Vemu a ještě pořád občas hledám nějaké info z čeho počítá.
Samozřejmě, že by mínusově teď mělo být 1 424,-Kč, jen se snažím zjistit jak program přišel na částku, kterou teď uvádí.
to by mě upřímně taky zajímalo :-) mohu Vám napovědět, že v chytré knize o užívání tohoto programu se píše, že: "Výše srážky náhrady mzdy se vypočítá jako součin počtu dnů o které byl nárok na dovolenou překročen a průměrnou náhradou mzdy připadající na jeden den."
Upřímně jsem z toho tak nějak vedle.
děkuji za Váš čas a pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 9. 2015 8:29
Dobrý den,
prosím o pomoc při výpočtu. Zaměstnanec ukončil PP 11.8.2015.
pracoval 3 dny v týdnu a byl dlouhodobě nemocen. Odpracoval celkem jen 47 dní a vznikl mu nárok na 2,5 dne + 0,5 dne z 2014 na dovolenou.
Bohužel do konce PP vyčerpal 4 dny takže 1 den má přečerpaný. Program mi vypočetl srážku za tento 1 den ve výši 1727,- a tu odečetl od celkového příjmu i od VZ pro ZP a SP, ovšem dovolenou měl za tento den (vybírána v 4/2015) zaplacenou ve výši 1424,-.
je správně sražena částka za přečerpání? nějak se nemůžu dopočítat jak na to program přišel.
děkuji za pomoc.