Kurz účetnictví

• (neregistrovaný)

4. 9. 2015 9:38

Dobrý den, pracuji pár měsíců pro firmu, kde dělám fakturantku v programu kde se i účtuje, přemýšlím o kurzu účetnictví ale je poměrně drahý, myslíte že mám nárok na takový kurz? Tento kurz je od neplátce dph tudíž bez daně, může si to dát max do nákladů nevím jestli by to potom mělo pro zaměstnavatele nějaký význam mi přispět

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 9. 2015 17:36

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: kurz účetnictví
      Zákoník práce § 227 a §§ následující

V případě, že by se jednalo o zvýšení kvalifikace, tak tam opravdu žádný nárok není.

Pokud by se zaměstnavatel rozhodl přispět na daný kurz např. z fondu kulturních a sociálních potřeb či ze zisku po zdanění, tak by pro něj bylo možná výhodnění, aby školitel byl neplátce DPH. Stejně tak pro Vás, pokud byste si kurz sama platila.

• 7. 9. 2015 8:47

OP (neregistrovaný)

a pokud se rozhodne přispět mi na kurz, tak to tedy je možné?? může si to dát tedy do nákladů. TEN kurz je od neplátce DPH jak jsem již psala..Ptala jsem se ho jestli by přispěl a řekl že jo, ale ted nevim jestli to není teda nejak proti zákonu

• 7. 9. 2015 9:11

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Možné to je, jen je otázkou, zda ve Vašem případě by to byl u zaměstnavatele daňově uznatelný náklad či daňově neuznatelný náklad.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).